Servo Motor & Sürücü – Hız Kontrol Cihazı

Servo Motorlar Endüstriyel kontrol alanındaki teknolojik gelişmeler birçok özel motorun ortadan kalkmasına uygulamaların çoğunun nispeten az sayıda motor tipiyle gerçekleşmesini dikkatin motordan, kaynak ve kontrol düzenlemelerine kaymasına neden olmuştur. Böylece üstün bir performans ve esneklik sağlanmıştır.
Ancak sabit hızlı bir motordan daha fazlası gerekli ise örneğin, pozisyonlama, yüksek kararlılık, periyodik çalışma, dinamik yük ve hız değişikliği isteniyorsa kullanıcının bir motor ve sürücü devresini satın alması gerekir.
Burada servo motor ve sürücüleri hakkında bilgi sahibi olmanızı ve bir sistem için en iyi servo motor ve sürücüsünü seçmenize, sistemin gerektirdiği parametre değişikliğini yapmanıza, kontrol programlama yazılımını hatasız olarak yapmanıza yardımcıdır.

Servo Sürücüler Motor, aktarma organı ve yükten oluşan mekanik servo sistemin hız, moment veya pozisyon değişkenlerinden herhangi birinin bu değişkenle ilgili verilen referans değerine uygun olarak hareket ettirilmesini sağlayan elektronik güç elemanıdır.

Hız kontrol cihazları endüstriyel makinaların olmassa olmazıdır. Bir çok makina imalatcısı daha tasarım aşamasından başlayarak bütün motorlarını hız kontrol cihazı ile sürecek şekilde imalat yapmaktadır.Hız kontrol cihazlarının yaygınlaşmasının en önemli lokomotiflerinden biride hiç şüphesiz fiyatlarının her geçen gün düşmesidir.
   Motorunuzu tanıyan sistemlerle donatılmıştır
Uygulamanıza göre daha starta başlamadan motorunuza test sinyalleri yollayıp motoru otomatik tanıyıp gereken ayarlarını otomatik yapabilir. Hız kontrol cihazı doğru seçilirse motoru yakmak neredeyse imkansızdır ( motor fiziksel darbelere ve su gibi meteryallere muhatap olmaması gerekir ).
   Mekanizmanızı koruyabilir
Hız kontrol cihazları ilk kalkınma sırasında seçime bağlı olarak esas çalışma devrine belli süre sonunda ulaşmaya yönelik ayarlamaya izin verirler ( rampa). Haliyle diyelimki 1400 devirli bir motorunuz kontaktör ile start verirseniz anında 1400 devire ulaşmak ister. Bu mekanik sistemlerde özelliklede redüktörlerde fazlaca yıpranma ve darbeye sebep olur. Makinalar oldukca darbeli ve gürültülü çalışırlar . Ancak hız kontrol cihazları mekanizmaların boşluğunu daha hafif ölçüde alarak oldukca yumuşak geçiş yaptırırlar. Bu konfor size redüktör ve rulman gibi zincirleme giden mekanik unsurların daha uzun ömürlü çalışması olarak geri döner .
   Enerji tasarrufu yapmak hız kontrol cihazlarının işidir.
Hız kontrol cihazları motorunuza kendi oluşturduğu sinüs dalgaya yakın bir frekans ile ac voltaj verir . Giriş şebeke gerilimi çıkışa aktarılmaz . Bu teknik sayesinde motorunuza sadece ihtiyacı kadar enerji vererek kullanılmayacak elektriği israf etmez.

Call Now Button
Facebook
LinkedIn
Instagram